Efterårsteater

X-FAKTA 2021

Vi elsker teater på Kvikmarken og i dette efterår var det 5.x  der satte sig selv til skue.

Efterårets forestillingen hed X-fakta 2021 og blev lavet af 5.x og deres lærere.

Handlingen i X-fakta 2021 udspillede sig dels på et loft på Museet For Historisk kunst og i et X-fakta studie.

Historieministeriet havde besluttet at der skulle ryddes op i historien og nogle af de mange historiske personer skulle smides ud. Efter nogen tumult, fik de én chance for at gøre sig berettiget til at blive i historien, men der ville kun være én vinder.

Den chance de fik, var ikke en køn en af slagsen. De skulle nemlig op og kæmpe for deres liv i det store X-fakta show. 

De tre hårde dommere Arne Willerby, Tralle A og Tove Flakmand sendte kun to i finalen og det var HC. Andersen og Niel Armstrong. Hvem af de to der skulle forblive en del af historien, var op til publikum, der med de udleverede stemmesedler fik lov at afgive Deres stemme.

I sidste øjeblik, blev de historiske personer reddet af Koste Karl, der med sin støvekost, kastede historisk støv over publikum, dommere og værter og alle de fine personer, kan man heldigvis stadig læse om i historiebøgerne.