Lejrskoler

Alle klasser er afsted en gang om året

Lejrskolerne er en vigtig del af året på Kvikmarkens Privatskole, fordi de styrker relationerne og fællesskabet i både den enkelte klasse og mellem parallelklasserne.

Sammenhold på tværs af årgange

Alle klasser er hvert år på lejrskole med hele deres årgang eller klassevis på 9. årgang. Det er et sjovt og hyggeligt afbræk i hverdagen med et stærkt fokus på både det sociale liv og faglige aktiviteter. 

Vi ser lejrskolerne som en oplagt mulighed for at arbejde med skolens værdier i praksis. Det kræver respekt, tolerance, samarbejde og deltagelse i fællesskabet at gøre turen til en succes. Samtidig styrker de mange fælles oplevelser sammenholdet og følelsen af tryghed og nærhed i elevgruppen. 

Begynderklasse til 4. klasse er afsted 3 dage.

5. til 7. klasse er afsted i 4 dage. 

8. klasse er afsted 3 dage. 

9. klasse er afsted i 5 dage.

Fagligt fokus for udskolingens lejrskoler

Alle lejrskoler med Kvikmarkens Privatskole har et fagligt indhold. I begynderklasse til og med 5. klasse afhænger det faglige fokus af turens destination. Fra 6. klasse er der et fast fagligt fokus. 

6. klasse er på naturfagslejrskole 

Der er altid en naturfagslærer med på lejrskolen, og eleverne kan fx arbejde med flora og fauna, den lokale natur eller besøge naturfaglige museer. 

7. klasse er på idrætslejrskole 

Tidligere har 7. klasserne fx cyklet fra Kvikmarkens Privatskole til et vandrehjem på Amager, og lejrskoledagene har budt på aktiviteter som klatring og boldspil.

8. klasse tager til Folkemødet på Bornholm 

Lejrskolen er forberedelse til deres årsprøve i samfundsfag. Denne lejrskole har særligt fokus på skoles værdi demokrati. Eleverne arbejder med demokratiforståelse hjemmefra og forbereder sig til fx at lave interviews på Folkemødet.

9. klasse rejser på sprog- og kulturlejrskole

Turen går til udlandet, og 9. klasse er som eneste årgang afsted klassevis. På turen lærer eleverne om andre kulturer og skal afprøve deres fremmedsprog i praksis (engelsk, tysk eller fransk). Turen kan gå mange forskellige steder hen for eksempel Budapest eller Berlin.

Pris for lejrskolerne

Lejrskolen må i begynderklasse til 8. klasse højst have en forældrebetaling svarende til en måneds skolepenge. 

Sprog og kulturlejrskolen i 9. klasse må højst have en forældrebetaling svarende til to måneders skolepenge.