Musikskolen​

Sang- og musikundervisning efter skoletid

Musikskolen på Kvikmarkens Privatskole er for alle elever, der interesserer sig for at spille musik – uanset om man er nybegynder eller spiller i forvejen.

De fleste undervisere er selv udøvende musikere fra kreative videregående musikuddannelser. Underviserne har pædagogisk erfaring og møder den enkelte elev i sine interesser og musikalske drømme – samtidig med, at eleverne får lært vigtige basisfærdigheder, så der er et godt fundament at bygge videre på.

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Musikalsk Grundkursus er en legende tilgang til musik for de yngste årgange. Vi synger, laver sanglege, danser, spiller på instrumenter, laver rytmeøvelser og lytter til musik.

Musikalsk Grundkursus er en anderledes måde at lege og være sammen med sine jævnaldrende på, hvor børnene samtidig nysgerrigt kan udforske interessen for musik og deres eget musikalske udtryk.

På holdene for 2. og 3. klasse arbejder vi mere med den enkelte elevs musikalske evner, kreativitet og med samspilshold.

Aldersgruppe: Fra begynderklasse til 3. klasse

Guitar 

I guitarundervisningen udforsker vi guitarens mange muligheder og udtryk. Vi spiller kendte sange – og især melodier, hvor guitaren har en særlig rolle. Det kan være alt fra rock og pop til jazz eller klassisk.

Vi nørder med teknik og metode, så eleven for alvor kan udvikle sine færdigheder på instrumentet. Det kan fx være tabulatur, nodelære, becifringsspil, riffs og improvisation.

Guitarundervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes niveau og ønsker. Både begyndere og øvede er velkomne, og man kan vælge frit mellem undervisning i elguitar og akustisk guitar.

BEMÆRK: Man skal medbringe sin egen guitar, og I er meget velkomne til at spørge læreren til råds om køb eller leje. Skolen har dog nogle få mini-guitarer, som de mindste elever kan låne.

Aldersgruppe: Fra 9 år

Klaver

I klaverundervisningen spiller vi melodier og stykker i mange forskellige genrer – fra pop og rock til jazz, klassisk eller brugsklaver.

Vi kaster os over nogle af de grundlæggende færdigheder som becifringer, fingersætning, nodelæsning og improvisation, så eleven rigtig kan rykke sig i sit klaverspil.

Klaverundervisningen tager selvfølgelig udgangspunkt i den enkeltes niveau og ønsker, og begynderen vil blive overrasket over, hvor hurtigt det går at lære den første sang.

Man kan frit vælge mellem undervisning på elektrisk og akustisk klaver.

Aldersgruppe: Fra 7 år

Trommer 

I trommeundervisningen afprøver vi trommesættets mange muligheder og udtryk – med rytmer fra alverdens forskellige genrer som rock, pop, funk, jazz og latinamerikansk musik.

Undervisningen er en blanding af trommeteknik på lilletromme, stortromme og hi-hat, stikgreb, koordination og træning af de forskellige rytmetyper.

Elev og lærer planlægger sammen et forløb, der afhænger af elevens niveau, ønsker og drømme. Vi kan fx øve samspil sammen med andre af musikskolens elever eller prøve at indspille trommer til et lydspor med andre instrumenter.

Både begyndere og øvede er meget velkomne!

Aldersgruppe: Fra 7 år

Sang 

Sangundervisningen er for dem, som synes, det er skønt at synge og har lyst til at blive endnu bedre til det.

Vi arbejder med at udvikle stemmen, elevens sangteknik og finde den enkeltes helt eget udtryk. Men udover det tekniske handler sangundervisningen også om at mærke det velvære i kroppen, sang kan give, og blive tryg ved at synge foran andre.

Sangundervisningen er både for begyndere og øvede – og man er selv med til at bestemme de sange, man vil synge. Undervisningen foregår i musiklokalet, så sangeleverne kan prøve at synge i mikrofon og lære den rigtige mikrofonteknik.

Aldersgruppe: Fra 3. til 9. klasse

Praktisk information

Undervisningsstart
Uge 36

Tilmeldingsfrist
Mandag d. 17. august

Lektioner (sang og instrumenter)
22 minutters individuel undervisning om ugen i 28 uger

Lektioner (MGK)
45 minutters holdundervisning om ugen i 28 uger

Pris (sang og instrumenter)
575 kroner om måneden i 7 måneder

Pris (MGK)
250 kroner om måneden i 7 måneder

Musikskoleansvarlig
Michael Hauberg-Zittlau
[email protected]

Download brochure om musikskolen