Valgholdene fik forsmag på eksamen

Hvis alt går vel, skal valgholdene til eksamen i Håndværk & Design, og Billedkunst til sommer. Det er første gang, at elever på Kvikmarken skal op til de obligatoriske prøver.

Prøveformen i begge fag er anderledes end andre eksamensfag, og for at elever og lærere kan blive klædt godt på til  de nye prøver, afholdtes der prøveeksamen i sidste uge.

Håndværk & Design

Eleverne fik udleveret et prøveoplæg, udarbejdet af lærerne, hvorefter de i umiddelbar forlængelse begyndte deres designproces med udgangspunkt i prøveoplægget.

Det udleverede prøveoplæg hed “en værtindegave”.

Eleverne arbejdede herefter med research, idégenerering og overvejelser af valg af materialer. 

På baggrund af prøveoplægget og den indledende designproces, skitser og arbejdstegninger indledtes den praktiske del af produktfremstillingen. 

I den sidste del af prøven, hvor eleverne blev bedømt, skulle de arbejde på deres produkter, mens lærerne observerede og stillede spørgsmål. Denne del af prøven foregik over fire timer.

Eleverne fik designet og produceret flotte værtindegaver, lige fra en lysestage, hylde, skærebræt til knivetui og bordskåner.

Billedkunst

Ligesom H&D prøven foregik billedkunstprøven også over en hel uge.

Eleverne fik mandag et prøveoplæg med temaet “drømmer jeg eller er jeg vågen”, hvorefter de trak en billedfremstilling. De kunne enten trække foto/film, maleri eller tegning. Ud over det, kunne de bruge en selvvalgt billedfremstilling.

“All Eyez on me” 

De havde ti timer til at færdiggøre deres værker, og dette skulle foregå på skolen med læreren som vejleder og materialeskaffer.

Ud over prøveoplægget satte eleverne en årsudstilling op med udvalgte værker, som også indgik i den mundtlige prøve.